Sådan lærer du din hund at være uopdragen!

Hvordan du lærer din hund at være uopdragen J

(Jeg gør opmærksom på at der i denne artikel er anvendt store doser ironi)

.

Sådan lærer hunden at springe op af folk

Vær nøje med at alle mennesker hvalpen møder, hilser overstrømmende på den. Hvis hvalpen hopper op, skal de snakke venligt med den. Vil man have en rigtigt dygtig hund, skal man først lade som om man ikke kan se den glade hund og når den så endelig hopper op for at få opmærksomhed, så skal man snakke overstrømmende med den

J

.

Sådan lærer hunden at lade være at komme når du kalder

Første skridt er at sørge for at sige hundens navn mange, mange gange om dagen, indtil den slet ikke lægger mærke til det mere. Når man skælder den ud, skal man også sørge for at bruge dens navn.. Når man så er ude at gå og hunden først kommer hen til en, når man har kaldt 20 gange, så skal man skælde den ud.

Det er også en god ide, at kalde på hunden når du ved den ikke kommer, feks fordi den leger med en anden hund eller jagter en kat. Når du så får fat i den skal du skynde dig at sætte snoren på og trække den væk fra det spændende.

Sådan lærer du hunden at tigge ved bordet.

For det første skal du sørge for at hunden er sulten, når du sætter dig til bordet.

Når du spiser, sørger du for med jævne mellemrum at give hunden en bid, særligt hvis den ser opmærksomt på dig.

Dernæst skal du fodre hunden lige efter du selv har spist, gerne med lidt madrester i foderet.

Inden længe har du en hund, der ikke kan vente på du er færdig med at spise

.

Sådan lærer hunden at være kræsen

J

Køb et kedeligt hundefoder, server det for hunden, gerne på et tidspunkt hvor den normalt ikke er sulten.

Hvis hunden tøver med at spise, tager du skålen op og putter noget rigtig lækkert i, f.eks dåsemad, leverpostej eller noget fra aftensmaden.

Det er meget vigtigt at du ikke putter noget lækkert i, før du først har tilbudt hunden maden uden noget i! Lad gerne hundens hundemad stå i skålen hele dagen, så hunden kan gå og små spise hele dagen og derfor aldrig er rigtig sulten

J

Sådan lærer du hunden at stjæle.

Hvis du gerne vil lære hunden at stjæle mad fra bordet, skal du sørge for at der jævnligt efterlades mad på bordkanten, gerne på sofabordet. Dette hjælper især de små hunde til at lære dette trick.

Det er også en god ide kun at fodre hunden én gang om dagen, så den er meget sulten i løbet af dagen og derved er mere motiveret for at tage mad på bordet

J

Vil du gerne lære din hund at stjæle ting, så som børnenes legetøj, papir, sofapuder, sko og så videre, så skal du sørge for at din hund keder sig lidt, har overskudsenergi og at du ikke har ofret den særlig meget opmærksomhed den dag. Når hunden så viser interesse for et af ovennævnte emner, skynder du dig at løbe efter den rundt i hus eller have. Når du endelig har indkredset hunden, sørger du for at kæmpe lidt om retten til tingen, før du endelig vinder, hvorefter du lægger tingen væk så hunden kan se den, men ikke få fat i den.

Det er nu nemlig stensikkert at hunden vil bruge første tænkelig lejlighed til at løbe af sted med denne ting, næste gang den har chancen.

Det er samtidig vigtigt, at du ikke ofre hunden samme grad af opmærksomhed, hvis det er dens eget legetøj, den løber med!

God fornøjelse med denne øvelse, den er god som ejer-aktivering

Sådan lærer du hunden at trække.

J

Og så sørger du ganske simpelt for at følge med derhen hvor hunden trækker dig. Gå gerne lidt hurtigere med hunden, når den trækker dig hen mod lygtepæle, mennesker eller andre hunde, så hunden oplever at komme hurtigt frem til det spændende. Hvis du engang imellem trækker hunden tilbage eller stopper op, skal du ikke gøre det hver gang hunden trækker, men kun en gang imellem, så den lærer at være standhaftig. Bruger du flexiline, og du indimellem må korte hunden op, skal du endelig først give den løs line igen, når hunden har forsøgt at trække fremad.

Det er meget vigtigt at sørge for at din hund har meget energi, sjældent bliver sluppet løs eller leger med andre hunde. Når du så skal af sted på tur, skal du gerne ophidse hunden inden, ved at snakke en hel masse om at I skal ud og gå tur!

Du skal også sørge for at din timing er så god, at du først stopper hunden når den har trukket i flere sekunder!

.

Sådan lærer hunden ikke at kunne lide andre hunde

Det vigtigste aspekt er at undgå at socialisere hvalpen med andre hunde. Det vil sige, at du ikke skal lade din hvalpe hilse på og lege med andre hunde, men skynde dig at gå en bue udenom hunde du møder. Vil du være sikker på succes, skal du sige Nej til hvalpen og trække i snoren, hvis den viser interesse for den anden hund.

Hvis man ikke kan undgå andre hunde i hvalpeperioden, eller hunden allerede er blevet glad for at lege med andre hunde, så kan man sørge for at den meget sjældent har kontakt med andre hunde. Og hver gang man støder på en hund, når man er ude at gå, og ens hund trækker for at komme hen og hilse, skal man trække voldsomt tilbage i den, skælde den ud og i det hele taget lave en konflikt ud af at se en hund. Så varer det ikke længe før din hund, forbinder det at møde andre hunde med ubehag og den vil så begynde at gø og knurre af dem i snoren.

.

Sådan lærer din hund ikke at kunne lide børn/fremmede mennesker

Ligesom med andre hunde, er det vigtigt at du undgår at din hvalp hilser på fremmede eller børn. Træk den udenom og sig Nej til den hvis den viser interesse for at hilse på. Har du selv børn i familien som har legekammerater med hjemme, kan det være svært at undgå at hunden bliver glad for disse, men du kan hjælpe den på vej, ved at skælde ud på den når der kommer gæster. Du kan evt. også lukke den væk, så den aldrig rigtigt finder ud af at det er ok, der kommer gæster.

Vil man være sikker på succes på dette felt, kan man vælge en hvalp, der allerede hos opdrætter ikke er blevet socialiseret. Kan du finde én, der oven i købet har en sky eller aggressiv mor og hvor hvalpene ikke har meget kontakt med mennesker fordi de bor udenfor, så er du godt på vej.

Hvordan man lærer hunden at ødelægger eller hyle, når den er alene hjemme.

Dette er en rimelig nem adfærd at opnå og der er mange veje til målet. Hvis man begynder med en hvalp er det nok nemmest.

Inden hvalpen har nået at vende sig til at den ikke har sine søskende og mor ved sig mere, skal man lade den sove alene. Når hvalpen så har hylet lidt, fordi den savner selskab, skal man gå ind til den og pylre lidt om den. Man kan også skælde den ud, så den bliver rigtig utryg ved at være alene.

Om dagen skal man lade hvalpen være sammen med én hele tiden, men indimellem lukke døren lige i hovedet af den og skynde sig at åbne den igen, når hvalpen er urolig. Man skal så rigtig snakke med hvalpen når man kommer ind igen, så man kan fortælle den at man kommer tilbage igen.

Hvalpen skal endelig ikke have for mange dage til at falde til i sit nye, før den efterlades for alvor. Så gå roligt på arbejde om mandagen som normalt. Lad være at gå tur med hvalpen inden du skal af sted, den skal bare ud i haven, så den ikke når at bliver alt for vågen. Snak en masse med hvalpen inden du går, leg lidt med den og gå så mens den er optaget af sit legetøj. Når du kommer hjem skal du hilse overstrømmende på hvalpen og kigger efter om den har lavet ulykker. Har den lavet noget forbudt, skal du vise den det og skælde den ud.

Når hvalpen bliver ældre, er der endnu større chance for at den keder sig når den er alene og derfor bruger sin overskudsenergi på at ødelægge noget. Så nu er det meget nemt med succes. Bare undgå at stimulere hunden nok i hverdagen og især om morgenen er det vigtigt at have travlt. Hvis man kan komme op på at hunden er ubeskæftiget 22 eller mere af døgnets 24 timer, så er der stor sandsynlighed for succes.

J

God fornøjelse med træningen J

PS: Nej, jeg mener ikke denne artikel alvorligt, den er et eksempel på hvordan man IKKE skal gøre!

Del siden